Diensten

Inspectie Zonnepanelen

Om het rendement van uw zonnepanelen optimaal te houden en schade of zelfs risico’s op brandgevaar zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om uw PV-installatie regelmatig te laten inspecteren.

Wat is een Inspectie Zonnepanelen?
Als vakbekwaam inspectiebedrijf verzorgt Van Der Linden Inspecties niet alleen een visuele en thermografische inspectie van de zonnepanelen, maar controleren en beoordelen we ook de omvormers, de aanleg van de bekabeling, de aarding en vereffening van de PV-installatie, de tekeningen en documentatie, de aansluiting op uw (bestaande) installatie, de toepassing van de juiste beveiliging en de beveiliging voor overbelasting en oververhitting.

Tijdens alle werkzaamheden houden onze specialisten zich vanzelfsprekend aan de NEN 1010- en de NEN-EN-IEC 62466-normen. De resultaten van de inspectie worden voor u in een uitgebreid en overzichtelijk rapport vastgelegd, zodat u zeker weet dat de installatie op dat moment aan de gestelde eisen voldoet.

Thermografisch onderzoek
Wellicht bent u ervan overtuigd dat uw zonnepanelen al tijden het maximale rendement opleveren. Echter, defecte cellen kunnen de opbrengsten dagelijks aanzienlijk reduceren! Eén van de manieren om dit te controleren is door middel van thermografisch onderzoek.

Tijdens dit onderzoek worden de temperaturen vergeleken met de specificaties van de leverancier. Zo kunnen we bepalen of deze specificaties afwijken en daarmee onnodige veroudering, fabrieksfouten en/of defecten aan uw installatie traceren.

Sommige verzekeraars eisen dat de Inspectie Zonnepanelen binnen zes maanden plaatsvindt. Ons advies luidt om uw installatie daarna om de paar jaar te laten herinspecteren. Met een terugkerende inspectie kunt u op tijd maatregelen nemen om uw PV-installatie veilig en in topvorm te houden.

Wilt u advies over uw eigen situatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Van der Linden inspecties is de vaste onderhoudspartner van Autarco.

Wilt u met ons werken?

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat we voor u kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Contact ons